Hoe houd ik mijn voeten gezond?

Hoe houd ik mijn voeten gezond

Na de feestdagen is het duidelijk. Onze voeten hebben veel te verduren gehad. Mooie, maar strakke schoenen en veel staan. Een dag later is het duidelijk dat de voetjes wat verzorging verdienen. Met deze tips bent u het hele jaar door verzekerd van gezonde en zachte voeten.

Draag schoenen die passen

Het lijkt een open deur, maar toch zijn er genoeg dames die deze tip in de wind slaan. Wat maakt het uit dat die schoen wat knelt? Hij staat immers prachtig bij de outfit van die avond. Niet slim. Te kleine schoenen zorgen voor blaren, likdoorns en eelt op uw voeten. Ook het dragen van katoenen sokken voorkomt vervelende pijnlijke plekken op de voeten.

Droog uw voeten goed af

Het is belangrijk om uw voeten na het douchen goed af te drogen. Ook tussen de tenen moet u niet vergeten. Doet u dit niet? Dan heeft u kans op een schimmelinfectie.

Zorg voor rechte teennagels tijdens het knippen

Klopt, mooi gebogen teennagels zijn catchy’er dan nagels die recht afgeknipt zijn. Toch is het beter voor uw voeten. Een ronde teennagel kan namelijk in de huid groeien. Dit is erg pijnlijk. Tip: knip uw nagels na het douchen. Dan zijn ze flexibeler en dus makkelijker te knippen.

Gebruik regelmatig een voeten bad

Leest u vaak een boek of werkt u achter de laptop? Besluit dan een avond per week een voetenbadje te nemen tijdens uw activiteit. Heerlijk ontspannend en goed voor uw voeten. Vooral na een wandeling of na het sporten, is dit een verademing voor uw voeten. Met zechsal magnesium bij uw voetenbad ontspant u nog meer.

Scrub je voeten

Op uw voeten zitten vaak wat eeltplekjes. U kunt deze gemakkelijk verwijderen en voorkomen door regelmatig te scrubben. Ook een eeltvijl kan gebruikt worden voor het verwijderen van eelt.

Gebruik voetverzorging

Als u al deze tips heeft opgevolgd, is er nog een belangrijk punt dat u beter niet kunt vergeten: het insmeren van de voeten met een heerlijke natuurlijke voetencreme. Dit zorgt ervoor dat de voeten soepel en zacht blijven.

Pedicure

Wilt u het zekere voor het onzekere? Bezoek dan regelmatig de salon van Puur voetzorg. Ik heb gestudeerd heeft voor voetverzorging en dus als geen ander weet hoe u gezonde voeten kunt behouden.

Leave a Reply

*
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

captcha *