Likdoorn behandelen

likdoorn behandelen verwijderen

Likdoorn behandelen? Puur Voetzorg kan jou helpen! Nathalie Balm, de eigenaresse, verwijderd professioneel en op een prettige manier de likdoorn en verzorgt je voeten. Een likdoorn, wat ook wel een eksteroog wordt genoemd, is een harde en pijnlijke naar binnen groeiende eeltkern (verdikking van de huid). Vaak als er op een plek van de voet veel druk en/of wrijving plaatsvind. Hierdoor wordt er meer eelt gevormd. De likdoorn zit meestal in het midden van deze plek. Een likdoorn komt vaak voor op de voetzool, bovenzijde van tenen, op de teentop, of tussen de vierde en vijfde teen.

Oorzaken van een likdoorn

Een likdoorn kan ontstaan doordat de tenen in een afwijkende stand staan. Dit wordt een klauw-, hamer- of ruitertenen genoemd. Een andere oorzaak is een Grieks voettype, hierbij is de tweede teen langer dan de grote teen. De likdoorn komt dan voor op de teentop van de tweede teen. Ook een scheefgroeiende grote teen kan een likdoorn veroorzaken, dit wordt Hallux valgus genoemd. Verder is het dragen van te smalle schoenen en/of het lopen op hoge hakken een oorzaak.

Soorten likdoorns

Er zijn verschillende soorten likdoorns:

  • Clavus, is een gewonde likdoorn. Een pijnlijke verdikking van de opperhuid door druk en/of wrijving.
  • Clavus interdigitalis, deze zit tussen de tenen. Meestal komt het voor tussen de vierde en vijfde teen.
  • Vasculaire likdoorn, een pijnlijke likdoorn doordat er bloedvaatjes mee zijn gegroeid. Deze zijn vaak moeilijker te verwijderen.
  • Neurovasculaire likdoorn, deze likdoorn is hypergevoelig doordat er zenuwuiteinden bij zitten. Dit komt vaak voor bij mensen met gevoelige huid op de teentoppen.
  • Zaadlikdoorn, kan zomaar ontstaan. Deze lijkt op een klein graankorreltje en is niet pijnlijk.

 

Likdoorn behandelen

Een likdoorn behandelen is mogelijk bij Puur Voetzorg. De likdoorn kan vakkundig worden verwijderd. Door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen, wordt de likdoorn kleiner en verdwijnt mits de oorzaak wordt opgeheven. Een vervolgbehandeling is dus meestal noodzakelijk. Bij Puur Voetzorg worden je voeten altijd optimaal verzorgd. Neem bijvoorbeeld een heerlijke voetmassage voor een klein tarief na de behandeling. Ook als je last heb van kloven, eelt of een schimmelnagel kan je bij Puur Voetzorg terecht.

Tips

Het is belangrijk dat de oorzaak van de likdoorn wordt opgeheven, want anders kan de likdoorn altijd terugkomen. Ook wordt het gebruikt van een likdoornpleister afgeraden. Deze pleister klopt meestal niet met het formaat van de likdoorn. Hierdoor wordt de gezonde huid eromheen aangetast. De plek van de likdoorn wordt door de pleister erg week. Hierdoor is het moeilijk voor een pedicure om de likdoorn goed te zien, met als gevolg ook moeilijker om het te verwijderen.

Wil jij snel af van je likdoorn? Kies dan voor de behandeling van Puur Voetzorg. Neem contact op via 06-41585878 of mail naar info@puurvoetzorg.nl en maak een afspraak!

Leave a Reply

*
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

captcha *